Zaloguj |  Zarejestruj

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: wyjazd na Sunrise - koszty
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 
Witam ,

Właśnie policzyłem wstępnie koszty wyjazdu na sunrise:
300 - karnet 3 dniowy
400 - nocleg (4 noce)
250 - przejazd z wawy w dwie strony.
minimum - 1000 - 5 dni życia w kołobrzegu (przyjeżdżamy w czwartek rano)

wyjdzie grubo ponad 2 tysiące złotych na osobę - maskara - jadąc z laską to już 4 tysie minimum.....

wcale się nie dziwie że ludzie przyjeżdżają tylko na jedną noc bez noclegu.

Zobacz profil Wyślij e-mail Offline

Tytuł: Re: wyjazd na Sunrise - koszty
Niby tak ale:
1. Karnet 300 zl od osoby placisz w lutym/marcu
2. Nocleg 400 zl tez w naszym przypadku w marcu. Wiec czesc wyjazdu, kosztow leci bardzo wczesnie. Ja zawsze jestem przygotowany na wydatek na poczatku roku.
3. Wyzywienie, nie wiem jak wydajesz kase na miejsciu ale ja nie ograniczajac sie zmiesze sie spokojnie w 500zl. W tym juz licze wydatki na samej imprezie. Ale koszty przezycia i dojazdu trzeba odlozyc w terminie od marca do lipca, jest to 5 miesiecy, wiec odlozenie 200 zl w miesiacu nie jest problemem. Po prostu trzeba do tej imprezy z glowa podchodzic i wcale nie tracisz az tak duzo kasy. Owszem wychodzi okolo 3000 zl od pary ale rozlozone w czasie i nie czuc tego az tak bardzo (jak czuc koszt wyjazdu np do Grecji)

Ale wrażenia jakie! :)
Chociaż z tego co napisałeś to bardziej by się opłacało jechać do Grecji na 2 tygodniowe wakacje. :!: :wink:

Wniosek z tego taki. Albo kupisz bilet na jeden z trzech dni imprezy. Będziesz jadł konserwy z puszki zagryzając bułką. I zamiast hotelu poszukasz sobie jakiejś ławki. :P
Albo będziesz zasuwał jak mała mróweczka w pracy żeby uzbierać wymarzone pieniążki na Sunrise.

The choice is yours. :twisted:

hmmmm to teraz ja : D
1.Karnet 300 PLN
2.mieszkanie 425 PLN (10 dni w tym roku trochę też w KG odpoczywam :P )
3.dojazd hmmmm w tamtym roku koszt dojazdu do Wawy i z Wawy pociągiem a raczej melanż pociągiem wyniósł mnie w obie strony 200 PLN z zaprawą xDD
4.1000 PLN na życie styknie :)

pzdr :)

U mnie koszty to ok- 2000zł (para), ale tak jak pisał Nazgul są rozłożone w czasie, więc nie odczuwa się aż tak bardzo. Bilety opłacone, zaliczka za mieszkanko też, więc pozostaje zbierać kaske na nocleg i jedzenie, alkohol- wystarczy odłożyć ok.200zł miesięcznie. I pamiętaj, że im więcej osób jedzie tym taniej Cię wyjdzie. my jedziemy w 4os i robimy wspólnie zakupy, to napewno taniej wyjdzie...

Dokładnie, koszty się rozkładają, na dobrą sprawę od lutego :)
Poza tym - jeśli ktoś planuje SF z roku na rok, odkładać pieniążki może zacząć znacznie wcześniej :)
Mnie na ten moment zostały tylko bilety na pociąg :), niestety w tym roku już bez ulg jadę, więc bardziej szarpnie po portfelu :P, ale kupi się je odpowiednio wcześniej :D
Na miejscu natopmiast nie mam zamiaru (w ramach zdrowgo rozsądku) oszczędzać - na urlop czekam cały rok :)
I tak jak napisał LukeDurand - za to jakie ma się potem wrażenia :) i wspomnienia ;)

A i tak najmniej wydam na samym SF - średnio za 3 noce wychodzi mnie to 50 zł :twisted:

Madzialena napisał(a):
Dokładnie, koszty się rozkładają, na dobrą sprawę od lutego :)
Poza tym - jeśli ktoś planuje SF z roku na rok, odkładać pieniążki może zacząć znacznie wcześniej :)
Mnie na ten moment zostały tylko bilety na pociąg :), niestety w tym roku już bez ulg jadę, więc bardziej szarpnie po portfelu :P, ale kupi się je odpowiednio wcześniej :D
Na miejscu natopmiast nie mam zamiaru (w ramach zdrowgo rozsądku) oszczędzać - na urlop czekam cały rok :)
I tak jak napisał LukeDurand - za to jakie ma się potem wrażenia :) i wspomnienia ;)

A i tak najmniej wydam na samym SF - średnio za 3 noce wychodzi mnie to 50 zł :twisted:

No ja mam zaplacone bilety i pobyt w calosci (Solny pobiera calosc). A jesli chodzi o zycie to: Jedziemy w dwojke autkiem wiec dzien przed wyjazdem lece do Makro i kupie napoje, alko i inne rzeczy. Co tylko bede mogl. Wiec w Kolobrzegu musze miec kase na jedzienie i na Sunrise jako impreze. A jesli chodzi o wlasnie sama impreze to srednio trace tylko 50 zl na jedna noc (bo z alkoholem nie przesadzam bo ide sie tam bawic a nie uchlac sie do zgona). Reasumujac zawsze planuje wydac okolo 100 zl na jeden dzien pobytu (w tym roku 7 dni, od srody do wtorku wiec 700 zl). I jeszcze mi sie nie udalo tych planowanych wydatkow w poprzednich latach przekroczyc :)

W ubiegłym roku jadłem konserwy i bułki... przez cały pobyt w Kołobrzegu nie zjadłem nic ciepłego,spałem w aucie a na jednej imprezie piłem piwo i to tyle... :) było ciężko i biednie ale dałem rady...w każdym bądź razie liczyło się dla mnie to ,że jestem w Kołobrzegu na każdym dniu... jeśli będzie trzeba to pójdę tam na nogach!
Całkowity koszt wyszedł mnie z 700zł ;D także dla chcącego nic trudnego... do zobaczenia w Kołobrzegu :)

Tak na pocieszenie to chcialem dodac ze w moim wypadku to wyglada nastepujaco.
1. Bilet Nowy Jork - Warszawa 3.000
2. Karnet 500
3. Nocleg 600
4. Jedzenie i takie rozne dodatki 1.000
5. Uzywki 500
---------------------------------------------
Razem 5.600

Wrazenia na Sunrise - Bezcenne, i to jest nawazniejsze...
Widzimy sie w Lipcu...

Ja w zeszlym roku stracilem okolo 1600 zl juz z karnetem, bedac od srody i w niedziele wieczorem wyjazd pociagiem... w tym roku bedzie to troche inaczej wydaje mi sie, bo nie jestem jeszcze pewien co do noclegu, ale jezeli bedzie tak jak rok temu to 50zl/doba wiec jak na ten okres wydaje mi sie cena dobra ;) Ja lubie sobie wypic troche wiecej, oczywiscie nie tak zeby sie skuc jak nie wiem co, ale jednak mi alkohol otwiera droge do duzo lepszej zabawy ;) Stwierdzam ze w tym roku sie zmieszcze w 1500 zl ;)

to i ja wam powiem.
karnecik - 300zl
nocka - free bo tu mieszkam
zarcie - free :) rodzice jeszcze szczesc boze daja
do srodka wnosze mniej wiecej 200zl na noc wiec to jakies 400zl + after ze 50zl + SMA ale tu nie wiem ile zabrac bo bede 1 raz hmm co jeszcze ? i ok 100zl na pamiatki bo to kupuje zawsze jakies plakaty koszulki smycze
wiec mnie SF wyniesie jakies 800 850zl :D haha!

Zobacz profil  Offline

no troche duze koszta te co podal zalozyciel tematu

u mnie jest zupelnie odwrotnie wyjazd w 5 osob

licze na 1os

karnet 300zl
nocleg 4x35zł = 140
dojazd okolo 25zł od osoby (paliwo za 500km w ta i z powrotem)

i reszta to wyzywienie no wiadomo ze gdziekolwiek sie jest trzeba jesc i pic :)

no to wyszlo

465zł i dolicze na te 5dni jakie 300-500 zl to maks 1000zł od osoby :)

takze ci co wydaja wiecej znaczy ze są rozrzutni :)

Ja przez ostatnie 3 lata wydawałem ok. 1000zł. A bylem zawsze na tydzień. Jednak w tym roku bede tylko 4, bo już mi się znudził Kołobrzeg jako miasto i pewnie mniej wydam

Jedno jest pewnie przynajmniej u mnie... co roku wydaje sie ZA DUŻO (czyt. więcej niż było planowane) :?

W tamtym roku jechałem z dziewczyną pod namiot. Przyjechaliśmy w czwartek wieczorem i wyjeżdżaliśmy w poniedziałek po południu. Za nockę od osoby babka brała 20 zł. Czyli to jest 160 zł. Jechałem autem 250 km w jedną stronę, auto na lpg czyli wyszło plus/minus 80 zł. Na imprezę braliśmy po 100 na łba i po 50 dyszek na sma bo tam już ja się kurowałem jako kierowca :) Czyli wychodzi jakieś 500 na imprezę. I na jedzenie wydaliśmy 500 zł. Czyli 1240 nas to wyniosło. Na główkę 620 zł. Z jednej pensji byłem w stanie odłożyć bo się sprężyłem. Nie czułem jakiś ograniczeń, odmówień itp. Zależy jakie kto ma potrzeby i czego oczekuje bo ja np na imprezie mogę stać i się bawić przy jednym piwku.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona